Arkisto

Satakunnan kylämyönteisin kunta on tänä vuonna Rauma

10.06.2014

SataKylät esittää Raumaa valtakunnalliseen Vuoden kylämyönteisin kunta - kilpailuun. Tänä vuonna vastaanotimme kaksi hakemusta, joista Rauma valikoitui tämän vuoden voittajaksi.

Raumalla on lähivuosina tehty paljon kylien eteen ja paljon toimia on myös suunnitteilla. Rauma toimii hyvänä esimerkkinä muille isommille kunnille sekä Satakunnassa että valtakunnallisesti. Merkittävät avustukset kylille (myös valokuidun tukeminen), kyliä koskeva toimenpideohjelma, kylien neuvottelukunta, kylien turvallisuusasiat, laadinnassa olevat maisema- ja kyläosayleiskaavat sekä tietenkin kaupungin oma kylien kehittämishanke ovat konkreettisia esimerkkejä Rauman kylämyönteisyydestä.

Vuoden kylämyönteisimmän kunnan valitsevat Suomen Kuntaliitto ja Suomen Kylätoiminta ry. Voittaja julkistetaan Kuntamarkkinoiden yhteydessä Kuntatalolla Hensingissä 10. - 11. 9.2014.

Vuoden kylämyönteisin kunta -valinnalla halutaan nostaa kuntien ja kylien välisen yhteistyön arvostusta, antaa sille tunnustusta ja tuoda esiin toimivia esimerkkejä yhteistyöstä.