Arkisto

Vuoden Kylä 2014 on Sorkka Raumalta

17.07.2014

Satakunnan 20. maakuntakylässä katsotaan tulevaisuuteen

Satakuntaliiton ja SataKylien sekä viime vuoden voittajakylän edustajista koottu tuomaristo löysi etsimänsä: tulevaisuutensa eteen pitkäjänteisesti ja tuloksekkaasti toimineen aktiivisen kylän. Vuoden maakuntakylää etsittiin tänä vuonna teemalla ”Tulevaisuuden kylä”. Kyliä pyydettiin hakemuksissaan kertomaan, miten kylä ja kyläläiset ovat varautuneet tulevaan. Kirjallisen hakemuksen sekä kylän esittelyn pohjalta tuomaristo valitsi Satakunnan vuoden 2014 kyläksi Sorkan Raumalta.

Voittaja julkaistaan Satakunta –päivänä Luvian Laitakarissa 4.7.2014 ja palkitseminen tapahtui maakunnallisilla kyläpäivillä Huittisten Kukonharjassa 12.7.2014.

Sorkan valintaperusteet:

  • vetovoimainen kyläalue kaupungin kupeessa, meren läheisyys
  • kylä on edelläkävijä monessa suhteessa (jätevesi-valokuitu-keskijänniteverkko, kylätalon varustelu poikkeustilanteiden varalta, aurinkopaneelit suunnitteilla, kylän turvallisuusasiat) -> kaikki tämä on juuri sitä teeman mukaista tulevaisuuteen varautumista!
  • kylän kotisivut ovat hyvät, myös Facebookia osataan hyödyntää tiedottamisessa
  • kyläsuunnitelman ja kylän turvallisuussuunnitelman teot käynnissä
  • kylässä on tehty paljon itse, vastoinkäymisistä huolimatta
  • nuorten työllistäminen on hieno asia
  • myös nuorta väkeä on saatu mukaan toimintaan
  • yhteistyö mm. Lukon kanssa
  • esittely suoritettiin hienosti

Satakuntaliitto palkitsee vuoden maakuntakylän 3.400 euron määrärahalla. Kilpailu on avoin kaikille Satakunnan kylille.

Vuoden maakuntakylä – kilpailu huipentui maakunnallisilla kyläpäivillä Huittisten Kukonharjassa, jonka pääjuhlassa Sorkka juhlallisesti palkittiin.

Satakunnassa on valittu maakunnallinen vuoden kylä ensimmäisen kerran vuonna 1994. Sorkka on järjestyksessä jo 20. palkittu kylä. Vuoden kylän valinnalla on haluttu nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on myös kannustaa kyliä jatkamaan arvokasta omaehtoista kehittämistyötä.

Vuonna 2014 vuoden maakuntakylätittelistä kilpaili 4 hyvin erilaista, aktiivista kylää: Kuurnamäki Eurasta, Luodonkylä Luvialta, Sorkka Raumalta sekä Tuiskula Köyliöstä.

Onnittelut vielä kerran Sorkan kylälle ja aktiivisille kyläläisille!