Arkisto

Kylätalokysely

01.12.2015

Monia vanhoja kouluja ja muita rakennuksia on vuosien varrella päätynyt kylien yhdistysten omistukseen ja hoidettavaksi, kylätaloiksi. Kylistä saattaa löytyä myös uusia yhdistysten rakentamia kylätaloja ja niihin rinnastettavia rakennuksia, jotka toimittavat kylätalon virkaa.
Kylätalot ja muut vastaavat tilat ovat oleellinen osa kylien toimintaa, niin tapahtumapaikkana kuin kyläläisten yhteisenä olohuoneena ja kohtaamispaikkana.

SataKylät ry:n (Omalta Kylältä -hankkeen) toteuttaman kyselyn tarkoituksena on kerätä tietoa kylien yhdistysten omistuksessa olevista tiloista ja niiden käytöstä sekä luoda kylätalorekisteri Satakuntaan. Tarkkaa tietoa ei tällä hetkellä ole olemassa.
Kylätalorekisterille on kuitenkin selkeä tarve ja sitä usein myös tiedustellaan meiltä. Rekisteristä on hyötyä moneen suuntaan ja se auttaa tuomaan näkyväksi kylien yhdistystoiminnan saavutuksia.

Kysely on nopea täyttää ja sisältää ainoastaan 9 kohtaa. Kysely on avoinna 15.12.2015 saakka. Kattavan rekisterin aikaansaamiseksi toivoisimme kaikkien vastaavan tähän kyselyyn, myös niiden, joilla ei omaa tilaa ole.

Lisätietoja antaa SataKylien kyläasiamies Hanna Ruohola (044-357 6181).
 

Linkki kyselyyn:
https://docs.google.com/forms/d/1HCd8uzyVocfq5JV1u4nGGZGfLGrAz2iIV6uQa6X3ffc/viewform?usp=send_form