Arkisto

Vuoden kylä -kilpailu on auki!

02.01.2018

Hyvät kylätoimijat,

Satakunnan 24. maakuntakylän haku on nyt käynnistynyt. Vuoden maakuntakylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta sekä saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta. Satakuntaliitto palkitsee voittajakylän 3 400 euron palkintosummalla.

Maaakuntakyläkilpailun järjestävät yhteistyössä SataKylät ry ja Satakuntaliitto. Kilpailun käytännön organisoinnista vastaa SataKylät ry. Kilpailuun voi osallistua lähettämällä liitteenä olevan hakemuslomakkeen täytettynä 28.2.2017 mennessä SataKylät ry:lle.

Hakijan tulee olla jokin kylän yhdistys. Kylillä on mahdollisuus liittää hakemukseen vapaamuotoinen selvitys, jossa esitellään tarkemmin kylää. Hakea voi myös jo palkitut kylät, jos edellisestä valinnasta on vähintään 10 vuotta. Aiemmin palkittujen kylien tulee hakemuksessaan selkeästi osoittaa, että esitellyt toimenpiteet ovat tapahtuneet edellisen valinnan jälkeen.

Tuomaristoon kuuluu yksi edustaja edellisen vuoden voittajakylästä ja kaksi edustajaa sekä Satakuntaliitosta että SataKylät ry:stä. Tuomaristo voi halutessaan suorittaa esikarsintaa kirjallisten hakemusten perusteella. Lisäksi tuomaristo tekee kierroksen valitsemissaan kylissä kevään 2018 aikana.

Maakunnallisen kisan voittaja julkistetaan maakuntavaltuuston kokouksessa keväällä ja palkitaan maakunnallisilla kyläpäivillä vuoden 2017 maakuntakylässä Euran Paneliassa.  Satakunnan maakuntakyläkilpailun voittaja osallistuu Suomen Kylät ry:n (SYTY) järjestämään valtakunnalliseen vuoden kylä -kilpailuun alkukesästä 2018.

Sama hakemus on voimassa kaksi vuotta, ellei hakija toisin ilmoita. Hakemusta voi tarvittaessa täydentää.

Hakumenettelystä saa lisätietoa kyläasiamies Hanna Ruoholalta puh. 044-357 6181 tai hanna.ruohola@satakylat.fi

 

HAKEMUSLOMAKE