Arkisto

Tule mukaan Avoimet Kylät -bussin kyytiin!

04.05.2018

Avoimet Kylät -bussikierros: KYLÄELÄMÄÄ ENNEN JA NYT

Lähde mukaan elämykselliselle linja-autoretkelle Rekikosken, Korven, Sydänmaan ja Hinnerjoen Avoimet Kylät -päivän tapahtumiin lauantaina 9. kesäkuuta. Retkellä nykypäivä ja historia kietoutuvat kiehtovasti toisiinsa, kun pääsemme aikamatkalle Etelä-Satakunnan kylien vaiherikkaaseen menneisyyteen ja tutustumaan tämän päivän aktiiviseen kylätoimintaan.

Matkaohjelma:

Bussi lähtee Porin vanhalta linja-autoasemalta klo 9.00. Kyytiin pääsee tarvittaessa myös valtatie 2:n varrelta Ulvilasta, Nakkilasta ja Harjavallasta. Ensimmäiseksi matkaamme Huittisten Rekikoskelle vanhassa koulumiljöössä toimivalle kylätalolle. Nautimme aamupäiväkahvit tuoreen kakon kera (sisältyy retken hintaan), minkä lisäksi halukkaat voivat lähteä tutustumaan lähiympäristön nähtävyyksiin traktorikyydityksellä. Pihapiirissä ohjelmassa on mm. köyden valmistusta ja justeerisahauskilpailu.

Jatkamme matkaamme Säkylän Korpeen, jossa vierailemme historiallisessa, hyvin säilyneessä museomyllyssä. Alun perin jo 1600-luvulla käytössä ollut mylly rakennettiin uudelleen samalle paikalle vuonna 1949, ja se oli toiminnassa aina 1960-luvulle asti. Sään salliessa järjestetään myllyn toimintanäytös. Halukkaat voivat osallistua opastettuun tuohisormus-työpajaan ja arvontaan.

Kyläkierroksemme jatkuu Säkylän Sydänmaalle, jossa tarjoillaan matkan hintaan sisältyvä keittolounas. Pääsemme myös tutustumaan perinteisen punamultamaalin valmistukseen.

Kierroksen lopuksi vierailemme Euran Hinnerjoella. Oppaan johdolla tutustumme ainutlaatuisiin museokohteisiin, kuten alkuperäiseen asuunsa palautettuun mäkitupalaiskotiin, Vuoren pyöräliikkeeseen, kylä- ja kuparisepän pajoihin sekä Maatalousmuseoon, jossa on esineistöä hevosaikakaudelta koneellistumisen alkuun asti. Kotimatkalle lähdemme klo 16.00 ja takaisin Poriin saavumme noin klo 17.00.

Retken hinta on 20 euroa (maksetaan käteisellä kierroksen alussa), johon sisältyy kuljetuksen lisäksi keittolounas ja kahvitarjoilu. Alle kouluikäiset lapset pääsevät mukaan aikuisen seurassa ilmaiseksi.

Varaa paikkasi 6. kesäkuuta mennessä! Lisätiedot ja ilmoittautumiset: kyläasiamies Hanna Ruohola, 044 357 6181 tai hanna.ruohola(a)satakylat.fi.

 

Avoimet Kylät -bussikierroksen mainos, joka on vapaasti tulostettavissa ja jaettavissa (klikkaamalla saat kuvasta isomman):