Avoimet Kylät -päivä

Avoimet Kylät -päivää vietetään lauantaina 10.6.2017 osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Kylien monipuoliseen ohjelmatarjontaan voi jo tutustua täällä!

Pihakirppis Nakkilassa Ruskilan koulun pihamaalla Avoimet Kylät -päivänä kesäkuussa 2016. Kuva: Emma Suominen

Satakunnassa tempaistiin kylätoiminnan ja kyläasumisen merkeissä ensimmäisen kerran 15.6.2013 ja yhdessä Varsinais-Suomen kanssa uudelleen 26.4.2014. Ensimmäistä valtakunnallista Avoimet Kylät -päivää vietettiin 6.6.2015 yli 400 kylällä, ja toistamiseen koko Suomi oli mukana 11.6.2016.

Avoimet Kylät -päivän tarkoituksena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa. Kylillä on siis avoimet ovet. Kyläpäivänä on oiva tilaisuus tutustua kylän talo- ja tonttitarjontaan, toimintaan sekä palveluihin, mikäli mielessä siintää ajatus muutosta kylään. Toisaalta Avoimet Kylät -päivänä voi tehdä myös mukavan kesäisen kiertoajelun maaseudun maisemiin.

Kylien tapahtumapäivän toiminnoista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset ja toimijat. SataKylät ry hoitaa päivän yleismarkkinoinnin yhteistyössä Suomen Kylätoiminta ry:n kanssa.

Päivän valtakunnalliset sivut löytyvät osoitteesta www.avoimetkylat.fi.